Header

Help mee met de lobby voor het recht van moeders op correcte informatie

Deel deze pagina

Stuur alsjeblieft het volgende bericht naar je vertegenwoordigers in het Europese Parlement.

Je vindt hun contactgegevens hier (NL) of hier (B) op de website van het Europarlement.

Voorbeeldbericht (knip en plak):

Ik schrijf u als mijn vertegenwoordiger in het Europees Parlement.

Ik vraag u bij de stemming over de Resolutie van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) in te stemmen tegen het aannemen van de “Ontwerpresolutie over het ontwerp van verordening van de Commissie betreffende de verlening en weigering van een vergunning voor bepaalde gezondheidsclaims voor levensmiddelen over de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen”

Het volledige Parlement zal begin april over de ENVI Resolutie stemmen. Het doel van deze resolutie is het beschermen van de rechten van ouders en verzorgers op correcte informatie op etiketten van  kunstvoeding die gebruikt wordt om baby’s te voeden. Het zal een misleidende claim tegenhouden over toepassing van DHA in opvolgmelk. Er is geen algemeen geaccepteerd wetenschappelijk bewijs dat het toevoegen van DHA aan kunstvoeding een positief gezondheidseffect heeft en er zijn vragen over de veiligheid ervan.

Ik hoop dat u het met me eens bent dat ouders en verzorgers recht hebben op correcte informatie en dus zult stemmen vóór de ENVI Resolutie.

Als je per e-mail op de hoogte gehouden wilt worden over wat er gebeurd bij de stemming, geef ons dan je email adres. Je kunt je adres altijd uit onze emaillijst laten verwijderen.


top